Technik żywienia i usług gastronomicznych
Technik żywienia i usług gastronomicznych to zawód dla osób, które w przyszłości chcą pracować w branży usługowo – żywieniowej. Kierunek ten przeznaczony jest dla tych, którzy lubią gotować, interesują się zdrową żywnością i poszukują nowych smaków oraz chcą zdobyć atrakcyjny zawód.
Technik żywienia i usług gastronomicznych przygotowuje do sporządzania potraw i napojów, planowania i organizowania produkcji gastronomicznej, obsługi konsumentów jak i świadczenia usług żywieniowych. To zawód świetnie odnajdujący się na rynku pracy, daje wszechstronne umiejętności z zakresu branży gastronomicznej.
Kwalifikacje:
Kwalifikacja HGT.12. Organizacja żywienia i usług gastronomicznych
technik żywienia i usług gastronomicznych
Kwalifikacja HGT.02. Przygotowanie i wydawanie dań
Technik żywienia i usług gastronomicznych (343404)
Uczniowie w naszej szkole kształcą się w konkretnym zawodzie technicznym, realizując jednocześnie profil mundurowy.
Jesteśmy szkołą mundurową, w związku z powyższym uczeń wybiera naukę w określonym profilu mundurowym: Wojskowym, Policyjnym, Strażackim, Służby Więziennej.